Lukijat

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Rottinkituoli


ROTTINKI (KORI)TUOLIN OHJE
 Rottinkituolin istuimen mallin piirsin ihan vapaalla kädellä. Sitten ku se oli valmis, huomasin että istuin olisi saanut olla suurempi. Seuraavalla kerralla sitten toisenlainen. Kun olet piirtänyt mallin, sahaa se. Hio osa.

Kun poraat istuimeen reijät, muista että niitä pitää olla PARITON MÄÄRÄ, muutoin punonta ei onnistu oikein. Voit vielä askartelutikulla mennä jokaisen reijän läpi ja hio vielä, varsinkin pohjasta.  Jos haluat maalaa istuin, anna kuivua ja mene vielä askartelutikulla reijät läpi. 
Itse olen käyttänyt tukikeppinä oikeaa ohutta rottinkia, jota saa nukkekotikaupoista sekä askarteluliikkeistä ympäri Suomen. 


Pujota rottinkikepit reikiin, mutta älä leikkaa niitä vielä lyhyemmiksi, ennen kuin tiedät minkä verran haluat selkänojaa ja jalat alas.


Punontaan olen käyttänyt luonnonvalkoista kalastajalankaa.
 


 Aloita punominen selkänojasta. Rottinkitukikepit ovat siinä mielessä hyviä että ne taipuvat hyvin siihen muotoon kuin haluat niiden olevan. Muistathan että ennen käyttöä, rottinki pitää liottaa lämpimässä (ei kuumassa) vedessä hetken, että se pehmenee ja taipuu sen jälkeen hyvin. Kun olet tehnyt selkänojan halumaasi muotoon, virkkaa kalastajalangalla ketjusilmukoita. Ennen kuin leikkaat ylimääräiset tuen osat, laita liimaa pujonnan jälkeen että ne vähän kovettuu, jonka jälkeen voit leikata ylimääräiset pois ja liimata ketjusilmukka- pätkän lopuksi. Kuvaa on alempana.  Sitten aloita istuimen alaosa sekä jalat. Tässä mallissa olen punonnut sivuille sekä takaosaan muutaman kierroksen. Sitten liimaa jalkojen väleihin oleviin osiin ja anna kuivua. Älä leikkaa vielä ylimääräisiä pois. 

Aloita sitten jalkojen tekeminen.  Kieputa kalastajalankaa yhden kierroksen alas, tuolin jalkojen sopivan pituuden verran ja tee toinen kierros kieputtamalla lankaa ylös. Katkaise lanka ja laita liimaa ja kiinnitä pätkä jalkojen taakse. 

Tee sama kaksinkertainen kieputus kaikille jaloille, näin niistä tulee tukevat ja tuoli pysyy pystyssä. 
Tässä jalat valmiina.
 


 Virkkaa taas ketjusilmukka- pätkää ja liimaa se tuolin taakse, alottaen jaloista. Eli kaikkien sivulla ja takana olevien päälle.  Voit myös tehdä ketjusilmukka-koristetta istuimen reunoille läpi koko istuimen. Aloita tuolin takaa. Valmis rottinki (kori) tuoli 
Ei kommentteja: