Lukijat

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Rottinkipöytä


ROTTINKIPÖYDÄN OHJE

MUISTA!! kun teet pöydän, tuet eivät saa tulla toisesta päästä ulos, niin kuin esim. tuolia tehdessä.


 Rottinkipöydän kansi voi olla pyöreä tai neliskulmainen. Itse tein neliskulmaisen. Kansi on 4 mm balsaa johon reijät tein pienellä käsiporalla. Reijät voi tehdä myös vaikka neulepuikolla, koska balsa on pehmeää. Kun teet reijät tukikepeille, muista taas PARITON MÄÄRÄ. Omassa mallissa on 11 reikää ja tukikeppeinä rottinkia. Pujontaan oon käyttänyt luonnonvalkoista kalastajalankaa, se on sopivan paksua sekä tukevaa.


Kun teet pujontaa, älä vedä liian tiukalle lankaa. Voit itse tietenkin määrittää minkälaisen alaosan haluat tehdä. Itse tein vähän kireällä yläosan, ja löysällä alaosan, jotta se leveni sitten loppua kohti.


 Kun olet tehnyt pujonnan sopivaan pituuteen, laita liimaa päätökseen, ennen kuin katkot ylimääräiset tuet pois. Sillä aikaa kun liima kuivuu, virkkaa ketjusilmukka- ketjua sekä liimaa balsan päälle esim. erittäin ohuesta vanerista tai viilusta kansi. 


Leikkaa tuet jaloista pois, ja liimaa koristeeksi ketjusilmukka-ketjun alas. Voit tehdä samanlaisen ketjun myös kannen reunoille.  Valmis rottinkipöytä.Ei kommentteja: