Lukijat

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

DIY; Kevätesikko 1:12 ( Spring Primrose / Fjäder Primula)


DIY; KEVÄTESIKKO MASSASTA 1:12Kevätesikoille voit tehdä ruukun itse massasta, käyttää valmiita ruukkuja jne.

Kukat tein valmiista piparkakku muotista, jonka ostin Dolores-nukkekotikaupasta. Tarvitset lyhyitä nuppineuloja, noin 1,5 cm pituisia sekä massaa millä värillä haluat tehdä esikot. Kuvassa mallina sinistä massaa.

Paina muotin yhteen piparimalliin pala massaa.Ota se varovasti pois ja laita nuppineula läpi ja sorimilla muotoile kukasta kuppimainen. Anna nuppineulat olla mukana paiston aikana.
Tee kukkia 7 - 8 kpl.Lehdet; ota vihreää massaa ja tee niistä pyöreät. Leikkaa rautalangasta noin 7-8 kpl noin 3 cm pätkää. Laita tippa liimaa rautalangan päähän ja laita massalehti siihen kiinni. Tee leikkurilla viiltoja lehteen. 

Kun kukat ja lehdet ovat valmiina, paista niitä uunissa 110 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä. Laita liimaa lisää lehtien taakse sekä nuppineulojen päihin (ne lähtee irti kun otat kukat uunista paistamisen jälkeen). 
Sillä aikaa kun liima kunnolla ottaa kiinni lehtiin sekä kukkiin, liimaa ruukkuun kuivasienestä palanen. Ylimääräiset saa vaikka terävällä veitsellä pois. Laita liimaa päälle ja ......


....aloita kukkien laittaminen ruukun keskelle. Sen jälkeen lehdet reunoille.


Käy FIMO-lakalla lehdet ja kukat käpi. Kun lakka on kuivunut........laita askartelutikulla keltaista maalia kukkien keskelle (eli siihen nuppineulan päähän). Jos teet keltaisia esikkoja, laita keskelle oranssia maalia. KEVÄTESIKOT OVAT VALMIIT 😄

4 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Nättejä kevätkukkia, pitää kokeilla!

Marian kirjoitti...

Felicidades. Te han quedado unas plantas muy bonitas y alegres para esta primavera.
Un abrazo

PILAR6373 kirjoitti...

Un precioso proyecto para recibir a la primavera!!
Besos.

Maria Ireland kirjoitti...

Beautiful flowers thank you for sharing.
Hugs Maria