Lukijat

maanantai 20. kesäkuuta 2016

DIY; Jukkapalmu/yuccapalmu 1:12


DIY- JUKKAPALMUN OHJE 1:12Leikkaa saksilla vihreästä rautalangasta pätkiä ja ja laita ne maalarinteipin väliin. Piirrä lehden mallit. Jukkapalmut lehdet ovat pitkiä ja kapeita.Leikkaa lehden mallit ja maalaa ne vihreiksi.
 


Runko; ota pala ruskeaa massaa ja tee siitä noin 10 cm pitkuinen pyöreä runko. Läpimitta noin 5 mm.Jukkapalmun runko on röpelöinen, joten painele runkoa kevyesti rypytetyllä foliopaperilla ja pistele vielä koko runko läpi askartelutikun päällä.
 Paina runkon päähän vinottain kolme koloa askartelutikun päällä. Paista runko uunissa massavalmistajan ohjeen mukaan.
 Tee kolme nippua, joissa on 6 -8 lehteä. Pyöritä vihreä lanka ympärille ja tee solmu. 
 

Katkaise hivenen solmun alapuolelta ja laita liimaa rungoissa oleviin reikin ja lehtinipun alas. Liimaa niput reikiin. Odota hetki että ne kunnolla kiinnittyvät. 
 Jukkapalmun runko on suomuinen ja ruskea, mutta voit hivenen valkoista maalia töpötellä sinne tänne runkoa.  Jos valkoista tulee liikaa, voit ruskealla maalilla töpötellä päälle. Laita isoon ruukkuun mustaa silk clay massaa, se kuivuu ilmassa, mutta kestää jonkin aikaa. Laitan rungon alaosaan hivenen liimaa ja upota palmu ruukkuun. Liimaa reunoille vähän koristekiviä.


 Valmis Jukkapalmu / yuccapalmu 1:12 kotiin.
2 kommenttia:

carmen kirjoitti...

gracias por el tutorial

Sylvia kirjoitti...

Hei, kiitos hyvistä ohjeista. Tuli tosi hieno palmu. Minulla on myös tuore nukkekotiblogi: lumottunukkekoti.blogspot.fi. Olen kyllä vielä bloggauksessa aloittelija, mutta innostusta riittää.