Lukijat

lauantai 2. tammikuuta 2016

"Vanha" seinäkello


SEINÄKELLON OHJE 1:12


Tulosta kellotaulu sekä seinäkellon pohja. Piirrä mallit 0,8 mm vanerille (myös pahvi käy, jos ei ole mahdollisuutta sahata).   Sahaa pohja ja hio se. Maalaa valkoisella akryylimaalilla seinäkellon pohja ja petsaa kellon puntit. Käy yksi puntti kerrallaan; eli maalaa ja heti perään talouspaperilla "kuivaa" puntti. Näin siitä tulee vähän kuluneen näköinen eikä tarvitse myöhemmin hioa kuluneeksi.  Liimaa kellontaulu pohjaan, voit myös itse tehdä kellontaulun. Ja nyt alkaa se kaikkein vaikkein osuus eli koristemaalaus, joka mulle tuottaa todella päänsärkyä. Mallin voit itse vapaalla kädellä tehdä, kuten minä tässä. Voit myös jäljentää kuvan kalkkeerauspaperin avulla. Maalaa ensin kukat ja keskusta. Sen jälkeen tee lehdet. Mustalla ja valkoisella saa tehtyä valoja ja varjoja josta loppujen lopuksi tulee kokokuviointia. 
Yritä tehdä koristemaalauksesta "elävän ja oikean" näköisen.  Kun maalaukset ovat kuivuneet, lakkaa pinta. Vasemmalla olen lakannut koko pohjan, joten kellopohjan väri muuttui. Oikealla olen lakannut ainoastaan missä koristemaalaukset ovat. Ketjut punoksiin saa tehtyä kaulakorusta, jota ei käytä enää, kuten minä tein tässä.
 Leikkaa pieni pala balsaa ja liimaa kiinni seinäkellon taakse. 
 


 Liimaa ketjut punoksiin kuumaliimalla, että varmasti pysyvät kiinni.
Ja liimaa kiinni ketjut kiinni balsanpalaan.Käytä kevyesti ruskeaa maalia seinäkellon reunoille, kellotaulun ympärille sekä vähän koristemaalausten päälle, jos haluat tehdä vähän kuluneen näköisen, muutoin tämän vaiheen voi jättää välistä. 
 


VALMIIT SEINÄKELLOT!!

2 kommenttia:

PILAR6373 kirjoitti...

Muy bonito,gracias!!!!
Besos.

Mare kirjoitti...

Kaunis ja nostalginen kello :)
Kiitos vaihekuvista ja ohjeesta.