perjantai 28. elokuuta 2015

DIY; Joulutähti / Poinsettia 1:12Ota kukan ja lehden malli joulutähdestä ja paina ne fimo-massaan. Paras on tietenkin silikonimassa, mutta minulla ei nyt sitä ollut tähän hätään.  Laita pohjalle aina vähän perunajauhoja, niin saat mallin paremmin pois muotista. Laita vähän enemmän massaa juureen, johon rautalanka tulee kiinni. Käytä rautalangan pää liimassa ja laita kukan ja lehden juureen kiinni  Käytä massa-askarteluun tarkoitettua liimaa. 

 Tässä kukat valmiina. Perunajauhot saa pois pyyhittyä kun kukat ja lehdet ovat käyneet uunissa massa valmistajan ohjeiden mukaisesti. 
Laita kukkien sekä lehtien taakse vielä liimaa, että rautalanka pysyy kunnolla kiinni. Kukan heteet tee keltaisesta massasta. Tee pieniä palloja ja liimaa rautalanka kiinni pallohin. Muokkaa palloja.
 
Tee Joulutähdelle oma ruukku punaisesta Fimomassasta ja käytä apuna pyöreää askartelutikkua. 

 


Paista  kaikki lehdet, kukat ja ruukku uunissa massan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kun saat kaikki uunista ulos, kieputa heteiden ja kukkien ympärille vihreää kukkateippiä, jos sitä ei ole, niin maalarinteippi käy ihan hyvin ja maalaa se vihreällä akryylimaalilla. Kun kaikki tulee paistamisen jälkeen uunista, pyyhi pois perunajauhot lehdistä ja kukista. Lakkaa omalla  Fimo-lakalla kukkien ja lehtien pinnat kiiltäviksi. 
 Valmis Joulutähti Fimo-massasta. 


2 kommenttia:

Drora's minimundo kirjoitti...

Wonderful tutorial! Thank you for sharing. Your flowers look beautiful.
Hugs, Drora

Mare kirjoitti...

Hieno. Kiitos vaihekuvista, ne aina kertovat niin paljon :)