Jaanan Nukkekoti - Nukkekoti Vanharoosa

Jaanan Nukkekoti - Nukkekoti Vanharoosa

Sivut

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Nukkekoti Vanharoosan makuuhuoneen laittoa

On niin ollut innoissani uudesta itse kasaamastani nukkekodista, että tekis 24/7 tehdä huoneita valmiiksi yksi kerrallaan, mutta oon huomannut että vuorokaudesta loppuu tunnit mun innostukselle. 

Mutta aloitin Sisustuspuoti Rustiikin jälkeen makuuhuoneen tekoa. Menen sellaisen huoneen kerrallaan mihin on kotona materiaalit ym tarvikkeet että huoneen saa valmiiksi. 

Lattialaudat on syteketikuista ja maalasin Tikkurilan kuultavat sisämaalit, Kiva kalustelakat nro 3451 Jalopuu- väri. Maalasin lattian kahteen kertaan ja kuivumisen jälkeen hioin. 

Te todellakin KIILTÄÄ, mutta ei sitten kuivumisen ja hiomisen jälkeen enää ja aivan ihanan värinen maali. 

Sängyn rungon ja päädyn löysin googlettamalla "rustiikki sisustus ym". Röyhelepitsien reunat maalasin kevyesti ruskealla akryylimaalilla. En halunnut sängystä täysin valkoista joka paikasta, sehän ei oikein sovi Rustiikki-sisustukseen. 

Maton tilasin ystävältä Facebookin Minikirppikseltä.  
(Kiitos Hanna-Kaisa).

Verhot ovat antiikinvalkoista satiinikangasta. Samoin sängyn patja.


Peili ja lampetit valmistui syteketikuista ja maali on vesiohenteista petsiä, väri ruskea tammi. 
 


lauantai 13. helmikuuta 2016

Nukkekoti Vanharoosan Sisustuspuoti Ruustiikin valmistus ja lopputulos / The Rustic Shop

Nukkekoti - Dollhouse Vanharoosan Sisustuspuoti Rustiikki on tänään saatu valmiiksi. Menihän siinä aikaa, muttei onneksi "hermot", oikeastaan tiesin mitä sinne laitan.

Suurin osa kaikista ideoista/tavaroista ym olen saanut ideat ihan googlettamalla (rustiikki, rustiikki sisustus, rustic decor jne jne). Aivan meinas pää mennä sekaisin ku teki mieli tehdä vaikka mitä!!!

Sisustuspuoti on aika TÄYSI :) mutta pitäähän sellaisen kaupan olla täynnä pullollaan monenlaisia rustiikkisia esineitä ja tavaroita. Tätä samaa rustiikkilinjaa tulee olemaan Nukkekodin kaikissa huoneissa. Oon niin rakastunut tuohon rustiikinomaiseen sisustukseen. 

Kuvia on aika paljon sitten :)


Lattian tein 2,5 mm balsalevyistä. Maalasin sitten vesiohenteisella hopeanharma petsillä. Kuivumisen jälkeen hioin lattian. 

Tapetit löyty Tuurin Keskiseltä, ne ovat noin 30 * 30 cm askartelupuolelta ostettua Paperilajitelmaa, esim. korttiarkasteluun, skräppäilyyn, koristeluun ym ym. mutta aivan mahtavia nukkekodin tapeteiksi.Huomasin sitten loppuvaiheessa, että olin niin innoissani alkaa sisustamaan ja tekemään jo yhtä huonetta, että mulla jäi noin kolmen mööbelin projektikuvat tekemättä. Tästä astiahyllystä onneksi "ehdin " ottaa kaavat ym talteen. 
 Alavuden paikallisesta rautiasta hain matan väristä antiikinvalkoista spray-maalia ja johan alkoi  mööbeleitten maalaaminen helpottua. Kullan värinen kirpsikoriste on Minimaailmasta.


Kiitos nuorimmaiselle Oskari pohjalle ku on ollut niin ahkera auttamaan mua tämän yhden huoneen kanssa. Apua aina tarvitaan :)
Nukkekoti Vanharoosan myyntitiskin tekoa

Kun Vanharoosa saatiin koottua, en millään malttanut alottaa tehdä jotain...joten alakerran Sisustuspuoti Rustiikki sai neljän mm vanerista ja biltemanin tikuista myyntitiskin. Tästä on ohjeet tulossa joskus!!!


Kaikki maalit on vesiohenteista petsiä eri sävyillä. 

Nukkekodin kasaamista ja maalausta ym.

Mä oon kans aika melkonen nukkekodin rakentaja, olin sahauttanut meidän Vaneritehtaalla vain yhden pohjan ja yläosan, joten pika pikaa sinne ja sahauttamaan 5 kpl lisää välipohjia :)

Sitten alkoi kasaaminen ja sitä ennen ylipäänsä huoneiden sijoittelut ym. Nuorimmainen poika avusti mua, ilman häntä en kyllä olis saanut kasattua torppaa. 

Seuraavana päivänä ku nuorimmainen oli koulussa, maalasin nukkekodin sivut. Ovet tulevat ensi viikolla ja samalla maalaan takaosan (vaikkei sitä nyt niin tarvis maalata..kukapa sinne torpan taakse katsoo )


Joten tässä kuvia meidän touhuista illalla ja todella väsyneinä.....