Jaanan Nukkekoti - Nukkekoti Vanharoosa

Jaanan Nukkekoti - Nukkekoti Vanharoosa

Sivut

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Virkattu matto ja ostoksia

Virkkasin Novitan virkkauslangasta (valkoinen ja sininen) tällaisen maton. Sininen osuus on puolipylväitä ja valkoinen kiinteitä silmukoita. Virkkasin vielä maton ympäri sinisellä kiinteitä silmukoita.
Sitten ostin Alavuden Personelli kirjakaupasta ihanaa kartonkia, josta teen nukkekotiin laatikoita ja rasioita sekä kukka-tarroja, 3D arkin sekä kiiltokuvia, joista teen nukkekotiin tauluja tänä iltana. Katsotaan mitä saan aikaiseksi.

No ainakin siihen asti yritän väkertää ja näpertää jotain kun Voice of Finland alkaa  :)


tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kukka-askartelua

Tänään tein nukkekotiin kukka-askartelua. Tämä olisi oikeasti ollut joku köynnösjuttu, mutta tein siitä oman version...:) Tällä ei varmasti ole edes nimeä. Kitin olen tilannut täältä.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kirjontaa

Maalasin ensin tuon keinutuolin jonka ostin Minimaailmasta maitokerman värisellä akryylimaalilla. Päällysen virkkasin liukuvärjätystä helmilangasta. Tämä keinutuoli meni Nukkekoti Mummolan makkariin.


Sitten tein pitkästä aikaa kirjontaa!! Se on mukavaa hommaa, paitsi että siihen täytyy varata aikaa, joten kärsivällisyyttä on pakko olla. Pyyheliinatelineen hyllyn tein Biltemanin sytytetikuista ja maalasin tummanharmaalla ja hion reunat. Tuo kirjontamalli on jostain kirjasta jonka olen joskus lainannut kirjastosta ja kopioinut omille papruille, joten en muista mistä käsityökirjasta se on. Näitä mallejahan voi tehdä itsekin; kun löytää sopivan mallin, niin skannaa vaikka Wordiin tai muuhun tekstinkäsittelyyn, sitten vaan pienennät kuvan sopivan kokoiseksi. Joskus löytyy ihan 1:1 koossa olevia kuvia/malleja, jotka sopii ihan sellaisenaan 1:12 nukkekotikokoon. jlauantai 24. maaliskuuta 2012

Nukkekoti Mummola - Grandmother's House, Part 7

Makuuhuoneeseen on tullut lisää tavaroita, enää ei puutu kuin keinutuoli, joka pitää maalata ja virkkaan siihen päällysen sekä talon asukas itse. Nimen olen jo valinnut ja ilmoitan sitten sen kun vaatteet olen saanut valmiiksi ja voittajan nimen. Voittajalle lähtee nukkekotituotteita, materiaalia ja itse tehtyä, voi olla ostettuakin, katsotaan mitä mun varastosta löytyy.
Nukkekoti Mummola - Grandmother's House, Part 6

Nyt olen alkanut laittamaan nukkekodin makuuhuoneeseen huonekaluja. Eilen ompelin petivaatteet ja tein muutaman tyynyn. Lamput olen tuunannut vähän aikaa sitten.

Nukkekoti Mummola - Grandmother's House, Part 5

Tilasin aikoinaan DollshouseParadesta näitä kukkia laatikossa, liimasin en Nukkekoti Mummolan etuseinän ikkunoille. Mä tykkään noista, vaikkei kukat oikeaita ollekaan. Niitä täytyy tilata vielä lisää.


Nukkekodin makuuhuoneen lattian tein eilen. Keittön lattia on joskus myöhemmin. Kädet on ihan kipeänä siitä sahaamisesta. Lattiamateriaali on Biltemanin sytytetikkuja, joista kyllä on moneksi!!Lattiaa en maalaa vaan jätän sen noin maalaamattomaksi.