Jaanan Nukkekoti - Nukkekoti Vanharoosa

Jaanan Nukkekoti - Nukkekoti Vanharoosa

Sivut

perjantai 21. toukokuuta 2010

Virkkausta ja kirjontaa


Mä olen tehnyt kovasti minejä eilen ja tänä päivänä. Sain valmiiksi kaikki keskeneräiset kun vein tämän nuorimmaisen pojan mummulle viikonlopuksi. Oltin taas tietenkin pihalla varjon alla varjossa nukkekotitekeleitteni kanssa. Otin myös kuvia ulkosalla. Niistä tulee jotenkin paljon parempia kuin sisällä otetuista kuvista. Huomiseksi kyllä lupasivat sadetta, joten taitaa mennä sisähommiksi sitten huomenna.

Mutta virkkasin.....taas kerran.... yhden maton ja pikku liinoja helmilangasta. Matto on kaksinkertaisella helmilangalla, joten siitä tulee paljon "tanakampi" lattiaan eikä sellainen ns. "lisu". Hapsuja maton päihin en sitten tällä kertaa jaksanut laittaa, vaan menin sieltä mistä aita on matalin, elikkä pitsiä päihin. Ihan hyvä siitä tuli noinkin. Liinoissa käytin koukkua nro 0.75.Sitten pitkästä aikaa sain inspiksen kirjontaan (meilläpäin sanotaan kirjontaa merkata, joten käytän tätä sanaa välillä, joten älkää ihmetelkö että mikä ihmeen sana se on). Merkkasin Nukkekoti Kirvesmäen Annikki-mummulle kauppa-kesä-kassin ja keittiöön tein uuden pyyheliinatelineen ja merkkasin myös pyyhesuojuksen. Myös pöytäliina on tekeillä, mutta se on vähän isompi töinen, jotenka siihen menee aikaa ennen kuin se on valmis.
Tässä kuvassa (pihalla otettu...) on mukana rekvisiittana tuo aivan ihastuttava ja hieno Väinölän Marian tekemä ja maalaama vakka, jonka sain häneltä. On se hienoa nähdä jonkun niin taitavan tekijän kätten töitä. Koristemaalaus on aivan upea ja niin pientä

Virkkaamani pikku pöytäliina on ihan passeli pöydälle. Ensin aluksi luulin että lanka olisi liian paksua nukkekoti 1:12 kokoon, mutta kun musta ei ole virkkaamaan ompelulangasta tai muusta niin ohuesta langasta pienellä koukulla. Helmilangasta ohuemmalla en pysty tekemään mitään


Kirjontatyöt tein muliinilangan kahdella säikeellä, mutta yksikin olisi riittänyt nukkekotikokoon nähden. Ehkä seuraavaksi sitten teen niin.

Ei kommentteja: