Jaanan Nukkekoti - Nukkekoti Vanharoosa

Jaanan Nukkekoti - Nukkekoti Vanharoosa

Sivut

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Nukkekodin makuuhuoneen laittoa


Mulla oli valmiina yksi kattolamppu. Ei ollu kyllä tarkoitus laittaa sitä tuohon huoneeseen, mutta pakko oli kokeilla minkälainen mun sähköistysvirityksestä oikeen tulee.
Maalasin katon valkoisella pohjamaalilla ensin, sitten sekoitin mannaryynejä pohjamaalin sekaan, että sain katosta vähän rapatun pinnan. Liimasin lampun kattoon ja johtojen päälle vähän maalarinteippiä. Sitten maalasin katon rappausmaalilla että se maalarinteippi menisi piilloon. Aivan se ei mennyt niin kuin suunnittelin. Mun piti tehdä alunperin lampun johdoille ura, niin sitten ne saa kunnolla piilloon. Teen niin sitten lopuille katoille.
Tässä olen nyt sitten aloittanut mummun makuuhuonetta tekemään. Tapetit tilasin Minimaailmasta.

Takalevyyn porattiin niin isot reijät että lampun pistoke menee läpi. Reijät ovat vähän kamalan näköiset mutta niitä ei nää kun tulee lattia- ja kattolistat.
Ihanaa sain jo tapetit seinille.
Sitten lattia laittoa. Mun täytyy myöntää etten osaa tehdä nukkekotiin lattioita. Olen katsellut toisten blogeista kuinka ihania lautalattioita ovat tehneet, enkä itse käsitä mistä materiaalista ne on tehty.
Tässäkin nukkekodissa syvyys on 44 cm, joten siinä on haastetta lattian tekemiseen. Mutta makuuhuoneen lattian tein leveistä askartelutikuista eli spaatteleista.
Tälläisiä kasoja sahasin neljä kertaa, kun lattia on niin iso. Jossain vaiheessa tuli jo kirosanoja, kun ei olisi enää jaksanut sahata ainuttakaan tikkua.
Tässä jo pääsin vähän alkuun.
Lattia on valmis, olen kyllä tyytyväinen itseeni, että sain sen tehtyä. Ostan varmaan valmista parkettilevyä tai jotain muihin huoneisiin.
Minkävärinen tulisi lattian olla? Tamminvärinen kalustelakalla vai Plaidin Country grey (vanhanajan harmaa, ihana väri kylläkin)

Ei kommentteja: